duminică, 15 februarie 2015

Noi amenzi din februarie. Legea, publicata in Monitorul Oficial


- Pentru șoferii care vor trecere pe culoare roșie a semaforului, modificările Codului Rutier prevăd sancționarea lor cu amenzi de 4.000 de lei.

- În ceea ce privește vorbitul la telefon în timpul condusului unui autovehicul sau nepurtarea centurii de siguranță, noile modificări  prevăd amendă de 1.600 de lei pentru încălcarea acestor norme rutiere.

Cele mai mari amenzi, de la 2047,5 la 9750 lei, sunt cele pentru soferii care:
- circula cu ITP expirat,
- circula fara sa-si fi facut verificarea medicala periodica
- fac gesturi obscene sau injura alti participanti la trafic
- conduc fara anvelope de iarna pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei.

- Amenda maximă, adică 9.600 de lei, va fi aplicată şoferilor care nu opresc la trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când semnalele acustice şi vizuale sunt pornite.
- Tot cu 9.600 de lei vor fi sancţionaţi şoferii care sunt implicaţi în accidente rutiere şi care au o alcoolemie mai mare de 0,25 la mie în aerul expirat.

Noile modificări ale Codului Rutier prevăd amenzi mari și în ceea ce privește depășirea limitelor de viteză și reținerea permisului auto până la 180 de zile:
- În cazul în care limita de viteză este depășită cu 51 până la 60 de kilometri pe oră se sancţionează cu amenzi cuprinse între 720 şi 1.600 de lei și se ridică permisul de conducere pentru 90 de zile.
- În cazul depăşirii limitei de viteză cu peste 60 de kilometri pe oră, se aplică amenzi cuprinse între 1.680 şi 4.000 de lei, plus suspendarea permisului de conducere pentru 180 zile.

Adaptare dupa:
Text si Foto: www.Auto.ro
Text: www.StirileProTV.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu