marți, 4 noiembrie 2014

Cresteti durata de viata a anvelopelor


O componenta extrem de importanta a masinii o reprezinta anvelopele, care sunt principalele responsabile atat de un drum parcurs in siguranta, cat si de o functionare optima a masinii conduse. Asa cum stiti insa, pe langa avantajele incontestabile pe care un set de anvelope bune vi le ofera, ele au si un pret destul de piperat pentru bugetele majoritatii oamenilor, motiv pentru care ar trebui sa incercati, pe cat posibil, sa aveti grija de ele.

- In primul rand, orice sofer va reusi sa isi protejeze anvelopele cu care este echipata masina sa, trecand incet de obstacolele intalnite pe carosabil (gropi, denivalari, linii de tramvai sau tren, guri de canal). Incercati sa nu treceti cu viteza peste obiecte dure deoarece puteti indoi janta si deteriora anvelopa.

- Nici suprasolicitarile, precum viteza excesiva, suprasarcina sau subpresiunea la nivelul rotilor nu sunt indicate caci au ca efecte secundare tocirea neuniforma a anvelopei

- Un rol definitoriu il joaca si presiunea. De ea depinde atat durata de viata a cauciucurilor, cat si performantele masinii si siguranta personala in mers. Suprapresiunea sau subpresiunea reduce aderenta in special in curbe, creste uzura asimetrica si influenteaza radical manevrabilitatea masinii. Toate acestea, alaturi de conditiile meteo dificile pot fi principalele responsabile de accidente grave. Asadar, verificati presiunea la fiecare doua-trei saptamani.

- Adaptati anvelopele sezonului, pentru ca, daca folositi anvelope de iarna cand afara este foarte cald sau invers, ele se vor deteriora, iar durata de viata se va rezuma de cele mai multe ori la un singur sezon. Fiecare model de anvelopa este creat special pentru a rezista la o anumita temperatura si tip de uzura, asa ca, in cazul nerespectarii indicatiilor, riscati sa deteriorati iremediabil cauciucul.

Sursa: Auto.ro
Foto: TyresHighWycombe.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu